Een waterput of een groendak? Regenwater bufferen doe je zo

Burger, Lokaal bestuur
Ruimte
Inge Pauwels
016/23 26 49
In deze sessie leer je of je best een waterput of een groendak installeert. We gaan ook dieper in op de installatie zelf. Verder komen infiltratie en afvalwater aan bod.

• Wat is er allemaal nodig voor een hemelwaterinstallatie, waarvoor is regenwater geschikt, wat zegt de regelgeving?
  • Wat kost water en hoe kun je de factuur verlagen?
  • Hoe is een groendak opgebouwd, wat zijn voor- en nadelen en waar pas je het toe?
  • Wat doe je met het hemelwater dat je niet gebruikt en waar gaat je afvalwater naartoe?

Projectinhoud en -verloop

Dialoog verzorgt de inhoud van de sessie, gebruikt aangepast demomateriaal en staat in voor de registratie van de deelnemers.

• een geschikte en vlot bereikbare locatie
  • de audiovisuele ondersteuning ter plaatse (scherm en beamer, …)
  • de aankondiging van de sessie bij jouw inwoners. Bijvoorbeeld in het gemeenteblad, via sociale media, plaatselijke verenigingen en evenementen. Uiteraard ondersteunen we jou met templates, tekst- en beeldmateriaal.

Prijs (exclusief BTW)

325 euro + kmvergoeding