Een moestuin op jouw school?

Boeiend eco-actief op school

School
Voeding
Begeleiding (persoonlijk), Ondersteuning (materiaal)

Zin om in een school te starten met een schoolmoestuin of te werken rond duurzame voeding?  Velt laat scholen en jongeren graag kennismaken met duurzaam eten, leven en spelen. Van educatieve pakketten, workshops en bijscholingen tot extra's en begeleiding op maat. Voor leerlingen, leerkrachten, ouders en directie. Geeft jouw gemeente hen een duwtje in de rug?

Voor lager en secundair onderwijs

Van een levendige speelplaats tot lekkers in de lunchbox: maak van je school een duurzame plek met Velt. We halen al ons tuinmateriaal en keukengerei uit de kast en gaan aan de slag om de groene dromen van jouw school waar te maken!

Velt koppelt alles aan leerinhouden en lesdoelstellingen in de vorm van lespaketten. Handig om meteen te gebruiken in de klas. Neem een duik in ons aanbod en ervaar samen met je klas hoe fijn het is om samen eco-actief te zijn. Een greep uit het aanbod:

• Een fijne dag vol eco-spelletjes voor alle scholen van jouw gemeente
  • Groenten en fruit leren kweken in moestuin of potten
  • Duurzame voeding leren integreren op school en in de lessen
  • Een grijze speelplaats omtoveren tot een heuse en levendige speeljungle
  • Ontdekken waarom seizoensgroenten zo (h)eerlijk zijn

Een moestuin op jouw school?

Cornflakes met melk, boterhammen met aardbeienconfituur en frietjes met sla en tomaten. Eten doen we de hele dag door, maar veel kinderen weten niet dat maïs, aardbeien en sla ooit kleine zaadjes waren. Via de schoolmoestuin laten we kinderen kennismaken met het wonderlijk proces van zaadje tot plantje.

De schoolmoestuin is dé plek voor nieuwe ervaringen en belevingen. Wroeten met de handen in de aarde, onkruid wieden, slakken zoeken en je eigen aardappelen rooien. Kriebelt het om er aan te beginnen? Bij Velt willen we je een handige houvast bieden voor de opstart van jouw schoolmoestuin.

Hoe ga je aan de slag?

Interesse?

Consulteer www.velt.nu/scholen of mail gericht naar Leentje Speybroeck via leentje@velt.be