U bent hier

Ecologische voetafdruk en gedragsverandering: workshops

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur, Onderneming
Thema: 
Circulaire economie
Energie
Mobiliteit
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk), Ondersteuning (materiaal)

In de workshop Ecologische Voetafdruk gaan de deelnemers samen met de Ecolife-coach aan de slag rond het thema ecologische voetafdruk en ecologische gedragsverandering. 

We bouwen eerst een beeld op van de eigen ecologische voetafdruk van elke deelnemer. Tegelijk maakt de coach de aanwezigen wegwijs in de boeiende wereld van de ecologische voetafdruk.  Wat is het? Van welke dingen kan je de ecologische voetafdruk berekenen en hoe evolueert deze? Wat zijn de voor- en nadelen van de ecologische voetafdruk?

Een tweede luik handelt over het bredere duurzaamheidsverhaal en vervolgens gaan de deelnemers en coach samen aan de slag. Ze ontdekken welke persoonlijke maatregelen de voetafddruk het meest verlagen en zoeken naar nieuwe tips en trics om anders om te gaan met energie, vervoer en voeding. Hoe kunnen we nog beter kiezen voor een goed leven in evenwicht met onze omgeving? 

Hoe ga je aan de slag?

Contacteer Ecolife voor meer informatie over de workshops en presentaties rond de Ecologische Voeatfdruk of vooreen offerte op maat: tel. 016 22 21 03, info@ecolife.be .