U bent hier

Duurzame mobiliteitssessie: je inwoners ecologisch de baan op (gratis)

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur
Thema: 
Mobiliteit
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)

Een lokaal bestuur of organisatie kan een gratis infosessie aanvragen. De sessie wordt op locatie gegeven voor inwoners of de doelgroep van de aanvrager.

Bond Beter Leefmilieu heeft samen met Fluvius een sessie/presentatie voorbereid over duurzame mobiliteit. Het gaat om een laagdrempelige, interactieve sessie waarbij inwoners van een gemeente (bij)leren over duurzame mobiliteitsmogelijkheden. Burgers krijgen te horen welke alternatieven er zoal zijn voor de auto, uitleg over mobipunten en duurzaam vervoer, en een lijst met superhandige apps en websites (bv. om veilige fietsroutes te plannen). En dat voor binnen- en buitenland. Bovendien komen ze erachter wat ze zelf kunnen doen om de luchtkwaliteit in hun buurt te meten. In samenspraak met de aanvrager kan er mobiliteitsinfo op maat van de stad of gemeente gegeven worden.
 
Vorm? De presentatie betreft een aantrekkelijke avondsessie van +/- 1.5 uur waarbij burgers de doelgroep zijn. De polls geven een interactieve toets aan de digitale sessies.  
 
Voor wie? Deze laagdrempelige sessie is gratis en staat open voor iedereen die zich in de toekomst duurzamer wil verplaatsen. Toch is de sessie vooral nuttig voor burgers die nu al zin hebben om hun eigen autokilometers (deels) te vervangen door andere vervoersmiddelen, maar nog niet goed weten waar te beginnen. Een basiskennis over duurzame mobiliteit is niet vereist: we starten aan de basis.
 
Projectinhoud en -verloop
 
Het doel van de presentatie is het informeren, het inspireren en mensen (hopelijk) laten nadenken over hun eigen (duurzame) mobiliteit. We willen hiermee vooral aantonen waar het voordeel zit voor de burger zelf: niet enkel maatschappelijk, maar ook duidelijk inspelen op het individu. Dit door middel van financiële besparingen, gezondheidsvoordelen, sociale aspecten etc. in de kijker te zetten. We reiken burgers praktische tips en leidraden aan om stappen te ondernemen. 
 
  • Gemeenten vragen een infosessie aan via Fluvius
  • BBL wijst de juiste presentator toe en bevestigt de infosessie
  • BBL neemt de praktische organisatie (inschrijvingen, instructies en naverwerking) van de sessie op zich. 
 
De gemeente of organisatie is zelf verantwoordelijk voor
 
  • De aankondiging van de duurzame mobiliteitssessie bij jouw inwoners. Bijvoorbeeld in het gemeenteblad, via sociale media, plaatselijke verenigingen en evenementen.
  • Uiteraard ondersteunen we jou met templates, tekst- en beeldmateriaal.
Een minimum aantal deelnemers per sessie is vereist.
 
Prijs
 
Gratis
 
Contact
 
 
Aan te vragen via het aanvraagformulier van Fluvius