U bent hier

Circulair wonen: inspiratiesessies, reizen en vormingen

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur
Thema: 
Circulaire economie
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Alexander Mijts
+32 3 218 10 60
VIBE vzw reikt de burgers, verenigingen en organisaties uit jouw gemeente informatie aan om zelf circulair aan de slag te gaan. Als bestuur sta je immers voor een moeilijke opdracht om je inwoners hierover te informeren en tegelijkertijd een maatschappelijk draagvlak te creëren. De klimaatdoelstellingen loeren steeds om de hoek. Daarom bieden wij infosessies, vormingen en inspiratiereizen waaraan lokale overheden en burgers kunnen participeren. Hierdoor kunnen zij nieuwe ideeën opdoen voor hun eigen leefomgeving en staan ze al een stap dichter bij de realisatie van een milieuvriendelijke en circulaire woonkern. Wij voorzien steeds mensen die thuis zijn in de materie om deze sessies te begeleiden. VIBE organiseert studiereizen naar de voorbeeldwijk EVA-Lanxmeer (Culemborg), de fietsstad Houten, het project ‘Stad van Morgen’ in Eindhoven, de klimaatwijk Sint-Andries in Antwerpen… Onze professionele experts verzorgen ook de infosessies die we lokaal organiseren. Ze zijn gespecialiseerd in thema’s als houtskeletbouw, groendaken, muurtuinen, isoleren, hernieuwbare energiemethodes en materiaalgebruik. Onze vormingen, infosessies en inspiratiereizen vormen dus het ideale opstapje naar de circulaire, duurzame mindset.
 
Projectinhoud
 
VIBE heeft een totaalaanbod van infosessies, inspiratiewandelingen, werksessies op maat, bezoeken in binnen- en buitenland... Voorbeelden kan je steeds terugvinden op onze website www.vibe.be.
 
De gemeente is verantwoordelijk voor
 
  • De werving van deelnemers
  • De praktische organisatie in geval van info- en werksessies
 
Richtprijs
 
Een standaardinfosessie kan al vanaf 250 €. In functie van uw vraag wordt dan een passend voorstel uitgewerkt.
 
Contact
 
Heb je interesse om de burgers of medewerkers van jouw gemeente met duurzame voorbeelden te inspireren, neem dan contact op met Alexander Mijts, alexander@vibe.be. Hij helpt je graag op weg in het aanbod.
 
Foto VIBE
Getuigenissen van klanten: 

Case: In 2018 bracht VIBE een bezoek aan ‘Stad van morgen’, een ambitieus project in Eindhoven onder leiding van Jean-Paul Close. Hij ijvert voor een sustainocratie: een samenlevingsvorm waarin de mens centraal staat. In deze participatiemaatschappij staan de verantwoordelijkheden van de mens, en niet de belangen, centraal. Deze nieuwe samenlevingsvorm omvat vijf kernwaarden: gezondheid, veiligheid, samenredzaamheid, bewustwording en de basisbehoeften (eten, drinken, energie en lucht). Deze innoverende studiereis leert hoe er via actief burgerschap een aangename stad kan worden gecreëerd, waar de betrokkenheid van de inwoners centraal staat en waar men kan instaan voor de eigen voedsel- en andere voorzieningen. Technologie, biologie, een sociale structuur en de mens kunnen perfect in evenwicht zijn en kunnen zo elkaar versterken.