Circulair wonen: inspiratiesessies, reizen en vormingen

Burger, Lokaal bestuur
Circulaire economie
Alexander Mijts
+32 3 218 10 60
Wil je je inwoners warm maken voor een milieuvriendelijke en gezonde woonomgeving? Nodig je inwoners uit voor een VIBE-infosessie, een wandeling of reis. Sessies over duurzaam materiaalgebruik, groendaken, houtskeletbouw, circulair wonen en bouwen, een sitebezoek of een uitstap naar innovatieve voorbeelden (zoals ‘Stad van Morgen’ in Eindhoven). VIBE vzw reikt de burgers, verenigingen en organisaties uit jouw gemeente informatie aan waarmee ze zelf  aan de slag kunnen.

Projectinhoud

VIBE heeft een totaalaanbod van infosessies, bezoeken aan innovatieve gebouwen, werksessies op maat, bezoeken in binnen- en buitenland... Voorbeelden kan je steeds terugvinden op onze website www.vibe.be. We kunnen ook op maat aan de slag.

De gemeente is verantwoordelijk voor

• De werving van deelnemers
  • De praktische organisatie in geval van info- en werksessies

Richtprijs

Een standaardinfosessie kan al vanaf 250 €. In functie van uw vraag wordt dan een passend voorstel uitgewerkt.

Heb je interesse om de burgers of medewerkers van jouw gemeente met duurzame voorbeelden te inspireren, neem dan contact op met Alexander Mijts, alexander@vibe.be. Hij helpt je graag op weg in het aanbod.
Getuigenissen van klanten:

Case: In 2018 bracht VIBE een bezoek aan ‘Stad van morgen’, een ambitieus project in Eindhoven onder leiding van Jean-Paul Close. Hij ijvert voor een sustainocratie: een samenlevingsvorm waarin de mens centraal staat. In deze participatiemaatschappij staan de verantwoordelijkheden van de mens, en niet de belangen, centraal. Deze nieuwe samenlevingsvorm omvat vijf kernwaarden: gezondheid, veiligheid, samenredzaamheid, bewustwording en de basisbehoeften (eten, drinken, energie en lucht). Deze innoverende studiereis leert hoe er via actief burgerschap een aangename stad kan worden gecreëerd, waar de betrokkenheid van de inwoners centraal staat en waar men kan instaan voor de eigen voedsel- en andere voorzieningen. Technologie, biologie, een sociale structuur en de mens kunnen perfect in evenwicht zijn en kunnen zo elkaar versterken.