U bent hier

Carpool events: zonder files naar evenementen

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur, Onderneming
Thema: 
Mobiliteit
Type info: 
Ondersteuning (materiaal)

50% van de CO2-uitstoot van een event komt uit de mobiliteit. Eén op de drie bezoekers komt met de auto, waarvan de helft alleen in de auto zit en dus aan autosolisme doet. Er valt dus heel wat winst te boeken door de bezoekers die niet de mogelijkheid hebben met het openbaar vervoer of met de fiets naar het event te gaan, te laten samen rijden. Een event kan gaan van een groot festival tot een plaatselijke rommelmarkt, een conferentie tot opendeurdagen of lezingen. 

Bij een samenwerking krijg het event een eigen landingspagina op events.carpool.be met bijhorende widget. Daar kunnen bezoekers hun rit delen en zo met anderen bezoekers in contact komen om samen te rijden. Carpool voor events vermindert zo de stroom van auto’s en de parkeerdruk naar en op evenementen en is complementair aan de fiets en het openbaar vervoer. Een gemeente die Carpool voor events mee bekend maakt zet dus mee in op de modal shift en bereikbare events. 

 

Wat kan je doen als gemeente?

Als gemeente kan je:

  • organisatoren van events aansporen of verplichten om bij de gemeentelijke event-aanvraag een mobiliteitsplan te voorzien, met een onderzoek naar het carpoolpotentieel.

  • organisatoren van events financieel ondersteunen in het financieren van een carpoolplatform voor het event.  

  • wanneer je zelf events organiseert, zorgen voor een eigen Carpool voor events-platform. 

  • als strategische partner van Mpact, Carpool voor events mee promoten door promotiemateriaal en awareness te verspreiden in jouw gemeente. 

 

Ben je organisator van een evenement? 

Contacteer Mpact via carpool@mpact.be om samen te werken rond een of meerdere events. 

  • Jouw event komt in de kalender van Carpool events.

  • Via een widget kunnen bezoekers of deelnemers rechtstreeks via de website, sociale media of toegangstickets van het event een traject registreren. 

  • Mpact kan helpen met een promotiecampagne.

  • Mpact garandeert volledige transparantie van de resultaten. 

 

Carpool voor events is niet enkel voor eenmalige evenementen. Ook zalen waar regelmatig events plaatsvinden maken gebruiken van Carpool voor events. Zo werkt Mpact samen met enkele grote festivals en concertzalen. Neem contact op om vaste partner te worden.

 

De gemeente is zelf verantwoordelijk voor

De gemeente staat in voor de selectie van de organisatoren en heeft de mogelijkheid om te ondersteunen in de communicatiecampagne. Als organisator moet je zelf inzetten op sterke communicatie. Mpact kan hierbij de gemeente en organisator ondersteunen. 

 

Prijs

Afhankelijk van het geschatte aantal deelnemers en het aantal event dagen verschilt de prijs voor de diensten van Carpool voor events, variërend van 50 tot 500 euro. 

Als gemeente kan je investeren in een promotiecampagne voor Carpool voor events volgens de beschikbare middelen. 

 

Contact:

Jasmien Jaques

jasmien.jaques@mpact.be

+32 9 242 32 14

www.events.carpool.be 

www.carpool.be