Bouwtechnische begeleiding bij biobased en circulair bouwen

Lokaal bestuur, Onderneming
Circulaire economie
Wim Huntjens
Voordelen van bouwen met natuurlijke materialen

• Onze gebouwen hebben een te grote milieu-impact. Zowel bij de constructie van het gebouw als tijdens het gebruik. Dat kan anders en beter.
  • Gebruik lokaal gemaakte natuurlijke bouwmaterialen en je investert in je lokale economie en ecologie. Op diverse vlakken worden initiatieven genomen om producten uit de korte keten te valoriseren. Dit kan ook voor de bouw.
  • Door te bouwen met natuurlijke materialen uit de korte keten, zoals vlas, hennep, stro enz. investeren we in meer dan het gebouw. We verlagen onze milieu-impact, valoriseren reststromen, creëren werkgelegenheid en stellen een voorbeeld voor de circulaire economie.
BAS Bouwen heeft met de Interreg projecten Grow2Build en Bâti C2 jarenlange expertise en een internationaal netwerk opgebouwd. Architecten en ingenieurs kunnen jou bijstaan van aanbesteding tot oplevering zodat de kwaliteit van uw gebouw vezekerd wordt.

Projectinhoud en -verloop

1. Intakegesprek
  2. Analyse van de mogelijkheden
  3. Bouwtechnische bijstand van aanbesteding tot oplevering
  4. Verslaggeving

De gemeente neemt zijn rol als bouwheer op. BAS Bouwen geeft de bouwheer technische ondersteuning.

Richtprijs

4000 – 7000 euro excl BTW

Wim Huntjens: Architect, expert duurzaam bouwen.
Sinds 2009 actief als architect, volgt Wim permanent bijscholing omtrent alle aspecten van duurzaam bouwen. Wim coördineert bij BAS Bouwen projecten over circulair en bio-ecologisch bouwen. In het Interreg project Bâti C², dat handelt over bouwen met natuurlijke materialen uit de korte keten, kon wim internationale expertise opdoen over bouwen met natuurlijke bouwmaterialen. Dit leidde tot de vertaling van de Franse publicatie “ Professioneler regels voor bouwen met stro” en de omzetting ervan naar de Belgische regelgeving.
GSM 0472 90 64 93
Wim@basbouwen.be