U bent hier

Bos voor iedereen: plant bos met Natuurpunt

Doelgroep: 
Lokaal bestuur, Onderneming
Thema: 
Natuur en bos
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Miguel Surmont
015-77 01 73
Wereldwijd gaan bossen er op achteruit. Ook in Vlaanderen vermindert zowel de oppervlakte als de kwaliteit van onze bossen. Met een bebossingsgraad van 11% staat onze regio in Europa op de laatste plaats. Terwijl bossen een grote rol spelen in de actuele klimaatproblematiek. Bomen produceren zuurstof en regelen de temperatuur. 
 
Natuurpunt werkt actief aan nieuwe, grote en kwalitatieve bossen. Tegen eind 2024 willen we 700 ha nieuw bos creëren. In onze bossen is er op de eerste plaats ruimte voor biodiversiteit, maar ook voor recreatie, zoals een speelzone of een geboortebos. Bovendien zijn ze toegankelijk voor iedereen die er van wil genieten. Dit is onze campagne ‘Bos voor Iedereen’. 
 
 
Projectinhoud en -verloop
Natuurpunt koopt gronden aan, het liefst naast een bestaand natuurgebied of bos. Op die percelen planten we op een plantdag bomen, samen met 
  • buurtbewoners 
  • vrijwilligers
  • donateurs
  • verenigingen
  • steden en gemeenten
  • bedrijven
 
Met zijn expertise beheert Natuurpunt het nieuwe bos als natuurgebied. Het is vrij toegankelijk voor iedereen die er mee van wil komen genieten, voor de huidige én de toekomstige generaties.
 
Prijs
Natuurpunt kan voor 2 euro 1 m² nieuw bos bij creëren.
Voor een bijdrage tot 10.000 euro: je krijgt zichtbare aanwezigheid op de plantactie 
Meer dan 10.000 euro: je wordt hoofdpartner van een plantevenement
 
Contactpersoon
Miguel Surmont, 015-77 01 73, miguel.surmont@natuurpunt.be 
 
Foto Wim Dirckx