U bent hier

Bomen aanplanten

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur, Onderneming
Thema: 
Natuur en bosRuimte
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk), Ondersteuning (materiaal)
Sander Van Daele
09 264 90 55

BOS+ heeft een zeer ruime expertise wat betreft bosuitbreiding. Wij plant(t)en geboortebossen, vredesbossen, CO2-bossen, kom-op-tegen-kankerbossen, belbossen… Daarnaast begeleiden we publieke plantacties en zetten, in het kader van de 10 miljoen bomen campagne, sponsorcampagnes op touw. Naast deze eerder communicatieve aspecten kunnen wij ook alle technische aspecten behartigen. Wij bieden begeleiding bij de zoektocht naar en aankoop van geschikte gronden voor bosuitbreiding. Daarnaast maken we boomsoortenkeuzes, aanplantingsplannen, zorgen we voor terreinvoorbereiding en bieden we ondersteuning bij subsidiedossiers.

Ook wat betreft agroforestry (combinatie van bomen met landbouw ((pluim)vee- of akkerteelt) en korteomloophout (productie van energiehout), heeft BOS+ heel wat expertise in huis en zorgen wij voor begeleiding op maat.

 

Hoe ga je aan de slag?

Heb je grond ter beschikking die mag en kan bebost worden? Of heb je vragen hoe je werk kan maken van een bosrijkere omgeving in jouw gemeente? Neem dan contact op met Bos+ via sander.vandaele@bosplus.be.