U bent hier

Bereken en compenseer de uitstoot van auto- en vliegreizen

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur, Onderneming
Thema: 
EnergieMobiliteit
Type info: 
Ondersteuning (materiaal)

De beste CO2-molecule is die CO2-molecule die we niet uitstoten. Prioritair blijft dus het zoveel mogelijk vermijden en verminderen van onze eigen CO2-uitstoot. Dat kan door zo vaak mogelijk te kiezen voor duurzaam vervoer (te voet, fiets, openbaar vervoer, autodelen, …). 

Maar soms slagen we er niet in dit te doen en dan biedt Treecological.be je de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van je vliegtuig- of autoreis te berekenen en deze te compenseren door bomen te planten.

Met de CO2-calculator kan je heel eenvoudig de CO2-uitstoot van je traject per wagen of vliegtuig berekenen. Je maakt eerst de keuze tussen een traject per wagen of vliegtuig, dan vul je de praktische gegevens van je reis en vervoermiddel in, en Treecological berekent de CO2-uistoot van je traject. Meteen krijg je ook de kans om die uitstoot te laten compenseren door aanleg van nieuw bos. De uitstoot zal op 10 jaar tijd gecompenseerd worden. 

UGent, Cultuurforum 2020 en de Provincie Oost-Vlaanderen deden al beroep op Treecological voor de compensatie van hun verkeer en events.

Hoe ga je aan de slag?

Heb je nog vragen over treecological? Wil je ook voor jouw gemeente de uitstoot compenseren? Neem gerust contact met ons op. E-mail: pascal.huybrechs@bosplus.be.