U bent hier

Autodeelactieplan

Doelgroep: 
Lokaal bestuur
Thema: 
Mobiliteit
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Jeffrey
09 242 32 75

Autodelen wint aan belang. Het aantal leden van Cambio stijgt jaarlijks met 25% en het aantal gesloten groepjes die op een kostendelende manier samen een auto delen stijgt jaarlijks met 30%. Tegelijk ontstaan nieuwe autodeelorganisaties zoals Bolides, Caramigo, Tapazz en Partago. Ook de autosector experimenteert volop met autodelen (bv. BMW/ Drivenow, Mercedes/ Car2go, Audi/Audiunite,…). Elk systeem heeft haar eigen kenmerken en unique sellingpoints.

Tegenover deze onmiskenbare positieve trend staat dat de consument, overheid en bedrijfswereld geen overzicht meer hebben op deze snel ontwikkelende branche. Bovendien moeten lokale overheden inspelen op een exponentiële toename van het aantal aanbieders.

Er is een duidelijke nood aan transparante, objectieve informatie over autodelen en aan een duidelijk autodelen stimulerend autodeelbeleid zowel voor de consument, de overheid als de autodeelorganisaties zelf. Een autodeelactieplan is het middel bij uitstek om een lang termijn visie te ontwikkelen waarbij autodelen exponentieel groeit.

Een autodeelactieplan bestaat uit een beschrijving van de huidige situatie en een voorstelling van de gewenste ideale situatie, bij voorkeur, voor de komende 5 jaar. Het omvat meetbare, ambitieuze en realistische doelstellingen.  Het omvat maatregelen op vlak van parkeerbeleid, communicatie en horizontale beleidsintegratie op lokaal niveau.

Autodelen.net begeleidt lokale overheden bij het plannen en opzetten van een lange termijnvisie via de opmaak van een autodeelactieplan.

Hoe ga je aan de slag?

Interesse? Neem contact op met Jeffrey@autodelen.net of bel naar 09 242 32 75. Je kan ook altijd terecht op onze website www.autodelen.net/lokale-overheden/.