U bent hier

Aanplanten van bomen & bossen

Doelgroep: 
Lokaal bestuur, Onderneming
Thema: 
Natuur en bosRuimte
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Kristien Ooms
09 264 90 50

BOS+ plant geboortebossen, vredesbossen, CO2-bossen, kom-op-tegen-kankerbossen, belbossen én zorgt voor de begeleiding van publieke plantacties. BOS+ helpt jou jouw bos te financieren. Ook voor alle technische aspecten zit je goed: de begeleiding bij de zoektocht naar en aankoop van geschikte gronden, boomsoortenkeuzes, aanplantingsplannen, zorgen we voor terreinvoorbereiding en ondersteuning bij subsidiedossiers.

Heb je grond ter beschikking die mag en kan bebost worden? Of heb je vragen hoe je werk kan maken van een bosrijkere omgeving in jouw gemeente? Neem dan contact op met BOS+ .
 
Een overzicht van de verschillende mogelijkheden
 
 • Gepersonaliseerde bomen

  Toon uw inwoners of medewerkers dat u bossen belangrijk vindt. Schenk hen een boom op korte termijn en een leefbare toekomst op lange termijn. Hoe? U hoeft zelf geen schop in de aarde te steken, dat doen wij voor u.
  Aan elke boom hangen we een label met de naam en boodschap voor uw relatie. Van elke boom krijgt u een beeld. Perfect als relatiegeschenk, eindejaarscadeau of gewoon om de belangrijkheid van bomen voor de mensen in de kijker te zetten.

  We kunnen dit aanbieden voor:

  • 20 euro of 12 euro vanaf 5 stuks voor particulieren
  • 10 euro (excl. btw) voor bedrijven (>5 stuks) 
 • 10 Miljoen Bomen Campagne

  Met de 10 Miljoen Bomen campagne bieden we steun aan privé-eigenaars en gemeenten die bos willen aanplanten of uitbreiden. Particulieren en bedrijven zorgen voor de financiële steun om bossen aan te planten. Dat werkt als volgt: wij zoeken bedrijven die een bos willen sponsoren. Met dat sponsorgeld stappen wij naar grondeigenaars met de vraag of het bedrijf zijn naam mag verbinden aan een bosplantactie op zijn/haar terrein. Uiteraard gebeurt alles in samenspraak en overleg. Op die manier kan u extra financiële ondersteuning krijgen, bovenop de bestaande bebossingssubsidies. Daarnaast kunnen wij u ook helpen met de nodige vergunningen, adviezen, boomsoortenkeuze, terreinvoorbereidende werken,...

 • Plant een Wonderwoudje

  We werken samen met de gemeente en lokale actoren de plannen uit voor de aanleg van een ‘Wonderwoud(je)’. Hiervoor wordt er in eerste instantie op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Deze moet minstens 200m² groot zijn (en minimaal 4 m breed) en kan bijvoorbeeld deel uitmaken van

  • een publiek park;
  • een bestaande speelzone;
  • een – te vergroenen – speelplaats
  • gemeenschappelijke gronden van een wijk;
  • private gronden van particulieren of bedrijven, al dan niet tijdelijk in te richten als Wonderwoudje.

   Meer info in aparte aanbodsfiche.

 
 • Bedrijfsbossen

  Is er in uw gemeente een bedrijf met toekomstvisie?
  Waarom dat niet zichtbaar maken met het aanplanten van een nieuw bedrijfsbos? Het klinkt nog goed ook. Duur is het niet, maar wel onwaarschijnlijk duurzaam, noodzakelijk, leuk en... zichtbaar.

  • Voor 150 euro planten we een bos zo groot als een volleybalveld(150 m2)
  • Voor 7.500 euro is je bos zo groot als een voetbalveld (7.500 m2)
  • Voor 10.000 euro heb je een heuse arena aan bos (1 ha)

   Voor een bos van 5.000 euro of meer organiseren we een gratis teamdag
   *alle prijzen zijn exclusief BTW

 
 • Ondersteuning voor Agroforestry en korteomloophout

  Ook wat betreft agroforestry (combinatie van bomen met landbouw ((pluim)vee- of akkerteelt) en korteomloophout (productie van energiehout), heeft BOS+ heel wat expertise in huis en zorgen wij voor begeleiding op maat.

Contactpersonen
 
We geven je graag advies op maat omtrent een van deze mogelijkheden of op maat:
 
Sander Van Daele (projectmedewerker): sander.vandaele@bosplus.be en 09 264 90 55
Kristien Ooms (projectcoördinator BOS+): kristien.ooms@bosplus.be en 09 264 90 50