U bent hier

Stimuleer duurzaam watergebruik

Aanbod milieubeweging5

Toegevoegd: 09/04/2019
Jouw partner: GoodPlanet
Aanbod voor: Burger, Lokaal bestuur, Onderneming

Zie je een Blue Flag wapperen? Dan kan je erop vertrouwen dat het strand, de zwemvijver of de jachthaven waar die hangt duurzaam is. Blue Flag is een internationaal kwaliteitslabel voor waterpartijen die zich onderscheiden op het vlak van duurzaam toerisme en recreatie. Toeristen herkennen meteen deze plekken, die aandacht hebben voor mens en natuur. GoodPlanet ondersteunt gemeenten en organisaties om de Blue Flag te behalen.

Toegevoegd: 24/03/2020
Jouw partner: BAS Bouwen vzw
Aanbod voor: Burger, Lokaal bestuur, Onderneming, School, Vereniging

BAS Bouwen heeft een uitgebreide checklist waarmee ze alle aspecten van watergebruik in jouw gebouw nakijken. Legionella-proofing, verkalking, galvanische corrosie,... Lekken worden genadeloos opgespoord. Bovendien mag je je verwachten aan een handige lijst met aanbevelingen om regenwater, grijs water en grondwater optimaal in te zetten.

Toegevoegd: 23/03/2020
Jouw partner: Dialoog
Aanbod voor: Burger, Lokaal bestuur

Je toilet doorspoelen, de auto wassen, de planten water geven,… Daar mogen we eigenlijk geen kostbaar leidingwater aan verspillen. Regenwater inzetten verlaagt bovendien de waterfactuur. Dialoog geeft gratis info over regenwateropvang aan je inwoners. Ze zetten voor de voor- en nadelen van regenputten en groendaken op een rijtje, en geven tips om eraan te beginnen.

Toegevoegd: 08/04/2019
Jouw partner: Natuurpunt
Aanbod voor: Burger, Lokaal bestuur

Verbind losse snippers natuurgebied en waterlopen in groenblauwe netwerken. Zo vormen ze steeds sterkere, veerkrachtige klimaatbuffers vol biodiversiteit, die je gemeente beschermen. Je lokale Natuurpunt-afdeling is bij uitstek geplaatst om je te helpen bepalen waar en hoe je strategisch te werk kan gaan.

Toegevoegd: 19/11/2019
Jouw partner: Natuurpunt
Aanbod voor: Lokaal bestuur, Onderneming

Droom jij ook van een groene levende ruimte om je heen? Natuurpunt helpt je om dit op een ecologische manier te realiseren: van advies tot ontwerp-, inrichtings-, beplantings- en beheerplan.
Een ecologische groene ruimte draagt bij aan meer natuur, aan het herstel van het landschap en aan het verhogen van biodiversiteit. Tijdens het ontwerpproces houden wij rekening met je wensen en behoeften. De natuur is onze inspiratiebron en natuurlijke processen worden gebruikt in uw voordeel. Door in te spelen op natuurlijke processen stappen we bewust af van conventionele tuinaanleg en beheer.

Artikels3

03/07/2020 - 14:47
Niet op reis naar het buitenland deze zomer? Geen probleem. Het zeewater aan onze Vlaamse kust is van uitstekende kwaliteit. Alle kustgemeenten ontvingen donderdag het internationaal kwaliteitslabel Blue Flag.   Blue Flag is een initiatief van de...
27/05/2020 - 16:13
  Gent is 47 kerken rijk, samen goed voor zo’n 5,7 hectare aan dakoppervlakte. Bijna al het regenwater dat op die daken valt, vloeit rechtstreeks af naar de riolering. Een enorme verspilling in deze tijden van extreme droogte! Gents MilieuFront (GMF) wil onderzoeken hoe we...
27/04/2020 - 13:48
Gespreid wonen, zorgeloos grondwater oppompen en voortuintjes verharden: al die heilige huisjes moeten sneuvelen of we vallen droog, volgens Robin Verachtert. Tijdens de kletsnatte maand ­februari slaakten landbouwers en natuurbeschermers gelijktijdig een diepe zucht van...

Organisaties1

Jef De Smet van IKEA:

‘IKEA kiest voor een partnership met NLZ* voor het opstellen van onderhoud- en beheerplannen voor het groen rondom onze sites. Wij kozen voor NLZ omdat wij onder de indruk waren van de ervaring en expertise die NLZ aan de dag legde bij hun bedrijfsvoorstelling. Dit partnership sluit bovendien aan bij onze visie van People Planet Profit. Ons doel is dat de omgeving rondom onze winkels ruimte moet bieden voor lokale fauna en flora, en tevens een rustpunt biedt voor onze medewerkers en klanten.’

- Deskundigheid
- Langetermijnsvisie
- Oog voor detail

IKEA Indirect Material & Services
Purchaser Facility Management

NLZ= Natuur-& LandschapsZorg vzw. Dit is het maatwerkbedrijf van Natuurpunt.

Natuurpunt

Natuurpunt beschermt kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met vele honderden wandelpaden, zitbanken en speelbossen geven ze iedereen de kans van de natuur te genieten.