U bent hier

Be Planet

Creëer zelf de planeet die je je kinderen wil nalaten!

info [at] beplanet [dot] be
Edinburgstraat 26
1050 Elsene Brussel
België
+32 (0) 2 880 59 48

Be Planet is een erkende stichting van openbaar nut, opgericht in 2015 op initiatief van verschillende koepelorganisaties van milieuverenigingen zijnde Bond Beter Leefmilieu (BBL), Fédération Inter-Environnement Wallonie (IEW) en BRAL, de stadsbeweging voor Brussel.  

Waarom? Steeds meer burgers en verenigingen nemen het heft zelf in handen en stellen op lokaal niveau oplossingen voor die bijdragen aan de ecologische transitie en die een antwoord bieden op de klimaatuitdagingen. 

Het is dan ook de missie van Be Planet om deze transitie-initiatieven, gedragen door burgers en verenigingen, te ondersteunen en te begeleiden die concrete oplossingen voorstellen voor een waaier aan transitiethema's zoals zero afval, duurzaam voedsel, de circulaire economie, mobiliteit, energie, biodiversiteit, enz. 

Om haar missie te realiseren, slaat Be Planet de brug tussen verschillende maatschappelijke actoren zoals lokale overheden en bedrijven en werft Be Planet fondsen bij individuele donateurs en ondernemingen. 

Be Planet kan rekenen op de steun van deze partners: Elia, Cartamundi, IDEWE Groep, Krant van West-Vlaanderen, IBA, Van Marcke, de Besix stichting, Vitra Circle, Humus&Hortense, Maselis, …

Daarnaast werkt Be Planet samen met Roeselare, Kortrijk, Antwerpen, Turnhout, Ottignies-Louvain-la-Neuve, Namen, Charleroi, …

Sinds de oprichting in 2015 werd er in totaal 590 000 € in > 80 projecten over gans België geïnvesteerd, dankzij een 20-tal partners en 6 000 trouwe donateurs.