U bent hier

Arbeid & Milieu

Duurzaam samen werken

secretariaat [at] a-m [dot] be
Tweekerkenstraat 47
1000 Brussel Brussel
Belgiƫ
02/325 35 01

Arbeid & Milieu ontstond halverwege de jaren tachtig als een werkgroep waar 'ecologische vakbondsmensen' en 'sociale milieumensen' elkaar ontmoetten. Na enkele jaren professionaliseerde de werking, en vandaag is Arbeid & Milieu de organisatie die de milieubeweging samenbrengt met de drie vakbonden.

De doelstelling van Arbeid & Milieu vzw is bijdragen tot een milieuvriendelijke economie. Zij doet dit vanuit een socio-economische en ecologische invalshoek. Duurzame ontwikkeling is hierin een kernbegrip. Arbeid & Milieu probeert aan dit begrip invulling te geven door zich te concentreren op de behoeftevoorziening van de huidige generaties en door dit te binden aan solidariteit en een leefbare toekomst voor iedereen.

Arbeid & Milieu spitst haar werking toe op drie gebieden. Het eerste en tevens belangrijkste is overleg en communicatie. Zo wil Arbeid & Milieu de verhouding tussen de verschillende belangengroepen in het productie- en koopproces verbeteren. Arbeid & Milieu poogt hiertoe vooral de arbeiders- en milieubeweging op dezelfde golflengte te krijgen. Om deze doelstellingen te realiseren is Arbeid & Milieu nog op twee andere gebieden werkzaam: vorming en onderzoek.

Arbeid & Milieu geeft ook een tijdschrift uit. 'Arbeid & Milieu Magazine' verschijnt driemaandelijks en is de opvolger van 'Arbeid & Milieu Nieuws'. Daarnaast publiceert Arbeid & Milieu artikels en verslagen op haar website.