U bent hier

Zomerconferentie Clean Power for Taxis. 26 juni Gent.

Bron: 
BBL
Wat? Zomerconferentie Clean Power for Taxis: resultaten, aanbevelingen en next steps
Waar? Stadhuis Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent
Wanneer? 26 juni 2018, 9u30 - 12u30
Begin 2017 startte Bond Beter Leefmilieu samen met taxifederatie GTL en met steun van de Vlaamse overheid het project Clean Power for Taxis. Doel: 10% van de Vlaamse taxivloot elektrisch laten rijden in 2020. Na anderhalf jaar hebben verschillende Vlaamse steden een duidelijk beleid en is de transitie naar zero-emissietaxi’s ingezet. Meer info over het project vindt u via deze link.
 
Bond Beter Leefmilieu en GTL willen de resultaten van het project graag delen met alle belanghebbenden: taxi-ondernemers, lokale en bovenlokale politici, ambtenaren bevoegd voor het taxibeleid, mobiliteit of duurzaamheid, autoconstructeurs, laadpaalaanbieders en andere geïnteresseerden.
 
Zijn elektrische taxi’s rendabel? Welke maatregelen nemen gemeenten om deze transitie succesvol te ondersteunen? Wat zijn de ervaringen van de taxisector? Wat leren we uit buitenlandse ervaringen? Slagen we erin om in 2020 minstens 10% van de Vlaamse taxi’s elektrisch te laten rijden? Hoe ziet het vervolg van het project eruit? Hoe ziet de eerste elektrische taxivloot in de stad Gent eruit?
 
Deze en andere zaken komen aan bod tijdens de Zomerconferentie van Clean Power for Taxis in het Stadhuis van Gent op dinsdag 26 juni 2018 van 9u30 tot 12u30 (aansluitend bieden we een netwerklunch aan).  
 
Een meer gedetailleerd programma volgt binnenkort. U kan zich vanaf nu digitaal inschrijven via deze link. De inschrijvingen worden afgesloten op donderdag 21 juni. Deelname aan deze conferentie is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.
 

Meer info: Bart Dumoulin, bart.dumoulin@bblv.be, Projectmanager Clean Power for Taxis

 

Met de steun van de Vlaamse Overheid en stad Gent

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.