U bent hier

Verbeterplekjes in je buurt

Ontbreekt er wat kleur in jouw straat of snakt jouw wijk naar wat groen? Lopen jouw buren elkaar en het onverwacht mooie uitzicht in jouw buurt achteloos voorbij? Overstemt het snoeiharde geluid van scheurende auto’s in jouw straat dat van zoemende bijtjes en spelende kinderen? Ligt het voetpad er ook vaak bij als een hindernissenparcours vol losliggende stoeptegels? Ben je het beu om elke ochtend diezelfde grijze gevel te zien als je je je gordijnen opentrekt?

Je kan zeuren over lelijke plekjes, ontsierde hoekjes, verkeersonveilige straten of zure buurten, maar je kan er ook voor kiezen om ze zelf aan te pakken.

Curieus daagt je uit om je buurt te dromen. Met Droom je buurt wil Curieus mensen, straten, wijken, buurten, groepen, verenigingen, … uitdagen om verbeterplekjes in hun omgeving aan te kaarten en vooral… zélf aan te pakken.

Bezorg jouw of jullie verbeterplekje op deze website. Curieus verzamelt alle nuttige inzendingen, zorgt voor inspiratie om zelf aan de slag te gaan, helpt je op weg om bij de juiste stadsdiensten terecht te komen. Ze vragen aandacht voor jouw verbeterplekje via acties of persaandacht en beloven met élk geselecteerd voorstel aan de slag te gaan.

 

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: