U bent hier

In uwe frigo: minder eten in de vuilnisbak in Gent

Bron: 
FoodWIN

FoodWIN lanceert samen Stad Gent, Partena en TalentIndex het project “in uwe frigo”. Binnenkort verminderen we voedselverspilling in 60 Gentse gezinnen, meer bepaald in hun frigo, door een opleiding van huishoudhulpen tot echt frigo-experts.

Want nergens in de stad wordt meer voedsel weggegooid dan bij mensen thuis. Alleen al in Gent zó veel dat je er genoeg vuilzakken mee zou kunnen vullen om een rij te maken van in de stad tot in Berlijn. En dat elk jaar opnieuw.

Maar… Hoe komen we nu bij de mensen thuis? Of beter… Wie komt er bij mensen thuis? 1 op de vijf huishoudens heeft een huishoudhulp, een fantastisch begin, nietwaar?
Daarom leiden we leiden huishoudhulpen op om uwe frigo in orde te zetten. Alles op de juiste plaats en orde in de koelkast. Twee enorm belangrijke factoren voor het verminderen van voedselverspilling.
De opleiding is goedgekeurd door het Vlaams Opleidingsfonds, en dankzij een voor en na-meting kennen we effectief de impact van dit traject. En eens op gang, kunnen we die impact gemakkelijk uitbreiden.

Bekijk het filmpje op VTM Nieuws

Hoe kan FoodWIN jouw gemeente helpen?