U bent hier

Streeft jouw gemeente naar een reductie van voedselverlies? Stel je dan kandidaat voor The Food Waste Awards!

De Food Waste Awards zijn een beloning voor initiatiefnemers die op de meest creatieve, inventieve en efficiënte manier voedselverlies reduceren. Ze worden voor de derde keer uitgereikt op 2 april 2019.

Foodsavers Gent won vorig jaar de prijs in de categorie voor overheden met een distributieplatform voor voedseloverschotten. De voedseloverschotten worden herverdeeld aan financieel kwetsbare mensen via talrijke Gentse sociale organisaties.
 
 
Waarom deelnemen?
 
  • Om zichtbaarheid te geven aan je maatschappelijk engagement voor de reductie van voedselverspilling. De online publieke stemming en de prijsuitreiking zullen heel wat aandacht genereren. De Food Waste Awards van 2017 en 2018 kregen bijvoorbeeld heel wat aandacht in De Standaard, Knack Weekend en De Redactie.
  • Om je inspanningen om oplossingen te vinden voor maatschappelijke problemen te laten evalueren door een gerenommeerde jury en het publiek.
  • Om goede praktijken uit te wisselen, via een community van organisaties en individuen die ook bezig zijn met voedselverspilling.
 
De Food Waste Awards maken deel uit van het Food Waste Fest, een boeiend dagprogramma toegewijd aan oplossingen tegen voedselverspilling. Je vindt hier alles over op www.foodwastefest.be
 
 
Alle info en inschrijven kan op https://foodwasteawards.be/