U bent hier

Sint-Niklaas lanceert Proximity: Financiële steun voor mensen met ecologische ideeën

Bron: 
Het Nieuwsblad 24 september 2021
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.

Inwoners en verenigingen van Sint-Niklaas met een ecologisch vernieuwend idee krijgen binnenkort misschien wel financiële steun van de stad. Een jury staat klaar om 35.000 euro te verdelen onder interessante projecten. 

Buren uit Roeselare die samen een stukje groen in hun wijk een pak biodiverser maken, met ruimte voor ontmoeting: het is maar een van de ideeën die via Proximity kwamen bovendrijven, een project van de stichting Be Planet dat al op verschillende plaatsen in België loopt. En nu komt het project ook naar Sint-Niklaas. Iedereen met een idee dat helpt om de stad klimaatneutraal en duurzaam te maken, kan een projectvoorstel indienen.

“Als stad willen we de klimaatopwarming een halt toeroepen, maar dat kan niet alleen”, zegt schepen voor Duurzaamheid Wout De Meester (Groen). “We hebben al partnerschappen met bedrijven, maar we merkten steeds vaker dat ook burgers en allerlei soorten verenigingen met ideeën of voorstellen naar ons stapten. Vroeger probeerden we die ad hoc te helpen, maar via Proximity willen we een duidelijk kader scheppen.” 

“Projecten kunnen ingediend worden tot 19 november”, zegt Melissa Bongi van Be Planet. “Daarna zal een onafhankelijke jury die bekijken. De laureaten ontvangen tussen de 2.500 en 10.000 euro. In februari of maart 2022 starten we dan een mobiliseringscampagne met crowdfunding om extra geld op te halen.” 

Be Planet zal de verenigingen doorheen het traject ook begeleiden. Daarbij kan het rekenen op de steun en het netwerk van verschillende lokale partners, zoals Avansa en Den Azalee, en bedrijfspartner VDK Bank. (tns) 

Lees er alles over de op https://www.sintniklaasklimaatstad.be/ondernemen/lancering-proximity

 

Maak kennis met de laureaten van Roeselare

Hoe kan Be Planet jouw gemeente helpen?