U bent hier

Projectoproep "Proeftuinen ontharding"

Met de projectoproep ‘Proeftuinen ontharding’ wil Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, initiatieven en inspanningen rond ontharding  stimuleren en ondersteunen. Overheden, verenigingen, organisaties, bedrijven en scholen kunnen een beroep doen op inhoudelijke expertise, communicatie en subsidies.
 
Tot en met 9 november 2018 kan je een subsidieaanvraag indienen die tot 75% van de kosten kan dekken en maximaal 250.000 euro kan bedragen. Elke aanvrager kan maximaal 3 projecten indienen.
 
Er worden drie soorten proeftuinen gesubsidieerd:
 
  • quick win proeftuinen: dit zijn onthardingsprojecten die snel kunnen worden uitgevoerd en waar geen discussie over bestaat;
  • aangaan van coalities: dit zijn onthardingsprojecten waarvoor verschillende partijen samenwerken, bijvoorbeeld: een gemeentebestuur, een lokale natuurvereniging en een school. De coalitie zorgt ervoor dat juridische of stedenbouwkundige problemen aangepakt worden om te kunnen ontharden;
  • systemisch ontharden: dit soort projecten vertrekt vanuit een meer planmatige aanpak voor een groter gebied. Zo kan tot een kader gekomen worden om op termijn meerdere onthardingsprojecten uit te voeren.

Meer info over de subsidie en voorbeelden vind je hier


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.