U bent hier

Politie Oostende kiest voor elektrische auto's

Nissan

De actieradius van 270 km (WLTP) is ruim voldoende voor het gebruik van de wijkpolitie zegt korpschef Philip Caestecker.

Oostende, 7 september 2018 – Oostende kiest voor de nieuwe Nissan LEAF. Zes exemplaren werden aangeschaft voor inzet bij de wijkpolitie. Vijf daarvan draaien mee in de surveillance en één is bedoeld als logistiek voertuig. 
 
Met de keuze voor de 100% elektrische wagen neemt de politie van Oostende het voortouw. “Als openbare dienst is het een maatschappelijke plicht om het goede voorbeeld te geven”, zegt korpschef Philip Caestecker. “Met de Nissan LEAF willen we overschakelen naar de milieuvriendelijkste oplossing. De actieradius van 270 km (WLTP) is ruim voldoende voor het gebruik van de wijkpolitie. In de nacht rijden de voertuigen niet en kunnen ze laden. We hebben een aanbesteding gedaan bij verschillende merken en de Nissan LEAF is hierbij als beste uit de bus gekomen.”
 
De vijf Nissans LEAF, die omgebouwd werden tot politieauto, hebben de benodigde communicatieapparatuur aan boord en zijn voorzien van sirenes en zwaailichtinstallaties. De ombouw werd gedaan door het hierin gespecialiseerde bedrijf Somati. De portieren zijn gepantserd omwille van extra veiligheid voor de inzittenden.
 
Oostende volgt met de aanschaf van de Nissans LEAF het voorbeeld van andere gemeenten die de 100% elektrische LEAF hebben gekozen. Dat zijn Putte, Meise, Lochristi, Berlare, Tienen, Kasterlee, Overijse, Wevelgem en Ichtegem.
 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.