U bent hier

Plan A. Een jaar lang verzamelen de initiatiefnemers ideeën voor de stad..

Bron: 
De Standaard 24 maart 2017
Originele titel: 
Nieuwe burgerbeweging Plan A bundelt ideeën van inwoners
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.

Plan A is de naam van een nieuwe burgerbeweging in Antwerpen. Een jaar lang verzamelen de initiatiefnemers ideeën voor de stad. De ideeën worden gebundeld in een pact.

ANTWERPEN Ciska Hoet (33), Sarah El Massaouidi (24) en Wietse Vermeulen (35) zijn de gezichten van Plan A. ‘De kerngroep bestaat uit een vijftiental geëngageerde Antwerpenaars. Daarnaast mogen we op de steun rekenen van een vijftigtal organisaties, zoals Hart boven Hard, de hogescholen AP en KdG, Ringland en Uit de Marge’, zegt Hoet. ‘Dat bewoners zich slechts een keer om de zes jaar tijdens verkiezingen mogen uitspreken, is veel te beperkt.’

Daarom gaat Plan A op zoek naar ideeën. Antwerpenaars en organisaties zijn de belangrijkste voedingsbodem.
De burgerbeweging heeft een duidelijke doelstelling voor ogen. Plan A geeft eind april de aftrap door iedereen samen te brengen gedurende drie dagen.

‘We willen de stad samen mee in handen nemen, dat is onze slogan’, zegt El Massaouidi. ‘De klemtoon ligt op ‘mee’. Wat kunnen we voor elkaar betekenen? Hoe kunnen we mee onze verantwoordelijkheid opnemen? Het gaat om een constructief verhaal brengen zonder iets of iemand met de vinger te wijzen.’

Pact

Alle ideeën worden uitgewerkt en na een jaar gebundeld in een pact. De initiatiefnemers hopen dat de voorstellen niet alleen worden opgenomen in de verkiezingsprogramma’s van de partijen, maar ook in het uiteindelijke bestuursakkoord voor Antwerpen.

Geïnteresseerden in Plan A zijn morgen tussen 10 en 13 uur al welkom voor een open vergadering in ’t Werkhuys in de Zegelstraat in Borgerhout.

De echte aftrap van Plan A is een driedaags festival op verschillende locaties in de stad op 28, 29 en 30 april. (svw)