U bent hier

Oproep Fonds voor natuur van bij ons (voor jouw lokale verenigingen)

Bron: 
Be Planet
 
WWF België en Be Planet slaan de handen in elkaar om kleinschalige lokale initiatieven ten voordele van natuur en biodiversiteit te steunen
 
De natuur dicht bij ons heeft hulp nodig en projecten zijn pas echt doeltreffend als ze door de lokale bevolking worden gedragen. Daarom heeft WWF België het "Fonds voor natuur bij ons" opgericht. Het doel van dit fonds is kleinschalige en lokale initiatieven die bijdragen tot het behoud van de natuur in België en die gedragen worden door lokale verenigingen en burgers, financieel te ondersteunen.
 
De door de jury geselecteerde projecten ontvangen een financiële steun van € 2.500 tot € 5.000. Ken je een lokale organisatie die goede ideeën heeft voor het herstel van de natuur in hun buurt of heb je zelf een project met een positieve impact op je lokale omgeving, vertel het dan door en/of dien je aanvraag in ! 
 
De projecten moeten betrekking hebben op één of meerdere van de volgende thema's: natuur & biodiversiteit - landbouw - vervuiling - droogte en klimaat. 
 
Kandidaatsdossiers kunnen tegen 24 september ingediend worden. Alle informatie op fonds.wwf.be
 
WWF België voert dit project uit in samenwerking met Be Planet. Be Planet ondersteunt en begeleidt lokale, innovatieve initiatieven – op touw gezet door burgers en verenigingen – die een positieve impact hebben op het milieu en op de solidariteit tussen de huidige en toekomstige generaties. 
 
Dit is een echte kans voor elke burger, elke coöperatie of kleine vzw in België om steun te krijgen en een idee in praktijk te brengen dat een concrete en positieve impact betekent op de natuur in onze buurt. 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

Hoe kan Be Planet jouw gemeente helpen?