U bent hier

Ondersteunt jouw gemeente gemeenschappelijk wonen? Onderteken het charter!

Bron: 
Samenhuizen
Samenhuizen vzw
45 steden en gemeenten gezocht !
 
Samenhuizen vzw zoekt 45 bijkomende steden en gemeenten om het Charter Samenhuizen te ondertekenen. Is jouw lokaal bestuur al op een of andere manier bezig met gemeenschappelijk wonen? Kom er mee naar buiten en geef een signaal aan je inwoners, buurgemeenten en andere overheden en instanties! 
 
Het Charter Samenhuizen is het instrument om het engagement van een stad of gemeente te tonen op vlak van gemeenschappelijk wonen. Een lokaal bestuur kan op diverse manieren inspanningen doen om woonvormen zoals huisdelen en cohousing lokaal te faciliteren of te stimuleren. In hun communicatie, dagelijkse werking, acties en beleidswerk. Het organiseren van een uitstap op de Samenhuizendag, ambtenaren onderdompelen in het thema door projecten in het buitenland te bezoeken tijdens de Samenhuizenreis,... : het zijn slechts enkele voorbeelden die je terugvindt in de inspirerende brochure Samenhuizen in je lokaal beleid
 
Het is belangrijk om vanuit steden en gemeenten een signaal te geven naar de hogere overheden en instanties dat dit thema leeft en ondersteuning verdient. Daarom streeft Samenhuizen vzw op korte termijn naar 25% van de lokale besturen die het Charter Samenhuizen ondertekent en zoeken we nog 45 gegadigden. 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: