U bent hier

Nodig een ‘klimaatcoach’ uit in je klas voor een gratis animatiesessie

Aanbod voor de derde graad secundair onderwijs

Het project

Met dit project wil de federale Dienst Klimaatverandering, in samenwerking met GoodPlanet, de leerlingen van de derde graad secundair (van alle onderwijsnetten en elke studierichting) aanmoedigen zich te informeren over de uitdagingen van de klimaatverandering en deel te nemen aan het debat over de transitie naar een koolstofarme maatschappij tegen 2050.

De webtool

De nieuwe interactieve webtool www.my2050.be vormt de basis voor het educatieve traject. Met deze tool kan je je eigen scenario creëren voor een koolstofarme maatschappij in 2050. 

 

De Klimaatcoaches

De Klimaatcoaches hebben via hun opleiding een studies multidisciplinaire kennis een ruime ervaring op milieuvlak. Daarnaast werden ze tijdens een korte, maar krachtige opleiding door de beste klimaatexperts van het land klaargestoomd voor hun taak als klimaatcoach. De webtool 'My2050' heeft voor hen geen geheimen meer. 
En ook niet onbelangrijk: ze staan te springen om jouw leerlingen warm te maken voor de thema's klimaatverandering en transitie.

Nodig een klimaatcoach uit in je klas!

Een koolstofarme samenleving tegen 2050. Hoe pakken we deze uitdaging aan? 10 Klimaatcoaches doorkruisen het land om het samen met jouw leerlingen uit te zoeken.
Met een sensibiliseringssessie van 2 lesuren ontdekken je leerlingen de uitdagingen van klimaatverandering en transitie voor onze maatschappij;
creëren ze hun eigen transitiescenario via de nieuwe interactieve webtool 'My2050' kan je als leerkracht na de sessie ook zelf aan de slag met de webtool.