U bent hier

Ninove verdicht het tragewegennet met wandellussen

Bron: 
Trage Wegen
Foto Trage Wegen

De dienst Mobiliteit van de stad Ninove is goed op weg om samen met Trage Wegen een ambitieus herstelplan te realiseren. Na overleg met de inwoners werd niet voor een klassiek uitvoeringsplan gekozen (i.e. lokale prioriteiten aanpakken zonder een overkoepelende visie), maar om via één wandellus per deelgemeente gerichte realisaties uit te voeren. Deze realisaties gaan van achterstallig onderhoud en het grovere openmakingswerk, over onderhandelingen met perceelseigenaars tot de aanleg van enkele halfverhardingen.

Na een participatiemoment met geïnteresseerde Ninovieters in september 2017 en uitgebreide terreinverkenning van oktober tot februari, werden twaalf lussen voorgesteld. Daarop kwamen ruim 40 mensen de lussen inspecteren. Met de lokale kennis kwamen er nog goede tips uit de bus om bepaalde trage wegen toch mee te nemen en aan te pakken. We kregen ook leuke suggesties voor enkele nog onbenoemde lussen.
 
Tussen mei en oktober zal elk van deze lussen samen met een lokale vereniging één na één feestelijk ingewandeld worden. Iedereen is uiteraard zeer welkom om de trage wandellussen mee in te wandelen tijdens deze Ninoofse Zomer van de Trage Weg – zoals schepen Van de Winkel, bevoegd voor Mobiliteit, het graag benoemt. Een kalender met deze feestelijke inwandelingen volgt!


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.