U bent hier

Maakbaar lezing Nienke Hoogvliet. 16/1 Design museum Gent

Bron: 
Bos+
Goede voornemens voor 2018? Leer eens iets bij over duurzaam design, productie en consumptie. Op dinsdag 16 januari, 20u organiseren we in het Design Museum Gent een eerste lezing in het kader van ons project Maakbaar. Spreker van de avond is de Nederlandse ontwerpster Nienke Hoogvliet. Zij vertelt ons over haar unieke onderzoek- en ontwerppraktijk, waarin duurzaam en verrassend materiaalgebruik een centrale plaats heeft. Met haar designs toont ze hoe (natuurlijke) reststromen kunnen omgezet worden in waardevolle grondstoffen en sprekende producten. 
 
Studio Nienke Hoogvliet is een design studio gericht op materiaalonderzoek, experiment en conceptueel ontwerp. Nienke werkt als freelance ontwerper voor verschillende bureaus en instellingen, maar vertaalt haar onderzoek ook in eigen design projecten. Nienke begon haar studio in 2013, na het afronden van haar studie Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Vastbesloten haar persoonlijke interesses te volgen, startte ze haar carrière met een focus op materialen die kunnen bijdragen aan een meer duurzame wereld. Nienke voelde na een jeugd aan het strand een sterke connectie met de zee, die de basis werd voor haar onderzoek rond zeewier en vissenhuiden. In haar projecten SEA ME en de SEA ME collectie onderzocht ze hoe zeewier de textielsector kan verduurzamen. Naast haar onderzoek en design projecten geeft Nienke les aan twee kunstscholen in Nederland. Haar werk en onderzoek werd gepubliceerd in verschillende nationale en internationale media.
 
Deze lezing is de eerste in de reeks ‘Maakbaar’: sociaal, ecologisch en economisch duurzaam design, geïnspireerd door de natuur. Een project van BOS+ in samenwerking met de OVAM, Flanders DC, Aider Peru en Design Museum Gent. Met steun van de provincie Oost-Vlaanderen, Vlaanderen en de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.
 
 
Waar? Design Museum Gent
Wanneer? Dinsdag 16 januari, 20u
 
Toegang is gratis, inschrijven niet vereist. 
Volg dit evenement ook via de Facebook pagina
Maar info op www.duurzaamdesign.be  
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: