U bent hier

Iedereen mee op de kar voor een gezond, innovatief en klimaatbewust Vilvoorde dankzij Proximity

Bron: 
HLN 21 september 2021
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.
Het stadsbestuur van Vilvoorde gaat samen met Be Planet op zoek naar burgers en verenigingen die een project rond duurzaamheid willen opstarten. Met de Proximity-campagne wil de stad lokale verenigingen, mensen en bedrijven aanzetten om deel te nemen aan de strijd tegen klimaatverandering. 
 
De campagne focust zich op verenigingen maar ook burgers of wijken kunnen deelnemen. "Iedereen krijgt dus de kans om mee te bouwen aan een duurzame stad. Dat kan met een project waarbij je ontharding in het straatbeeld stimuleert, maar evengoed met een project rond daktuintjes of stadslandbouw", aldus schepen voor duurzaamheid Tine Paredis (CD&V). Schepen voor wijkcontracten Didier Cortois (Open VLD) treedt haar bij: "Met het Proximity-project hopen we bruggen te slaan tussen burgers, verenigingen en bedrijven." 
 
Met het Proximity-project kan iedereen meedenken over thema's als economie, lokale voedselstrategie, biodiversiteit, duurzame mobiliteit, duurzame renovatie en hernieuwbare energie. Een expertenjury maakt een selectie uit de ingediende projecten, die dan kans maken op een subsidie van 2.500 tot 10.000 euro. 
 
Combinatie met bedrijven 
 
Vervolgens volgt een oproep aan ondernemers en lokale bedrijven om zich aan te sluiten bij het project om hun ervaringen te delen en concrete acties dicht bij huis kunnen ondersteunen. Tot slot volgt er een grote mobilisatiecampagne zodat zoveel mogelijk mensen zich inzetten voor de projecten. 
 
Alle info vind je terug op vilvoorde.proximitybelgium.be.

Hoe kan Be Planet jouw gemeente helpen?