U bent hier

Gemeentewegen doen bewegen – praktijkopleiding decreet Gemeentewegen

Bron: 
Trage Wegen
Op 1 september 2019 wordt het nieuw decreet Gemeentewegen van kracht. Er komen nieuwe regels voor lokale wegen, hun aanleg, wijziging, beheer, handhaving, enz. Het lokale beleid moet bijdragen aan een veilig wegennet en een fijnmazig netwerk van trage wegen. Steden en gemeenten krijgen meer zeggingskracht en impact. 
 
Deze praktijkgerichte vorming geeft een gedetailleerd beeld van het nieuwe decreet. De gevolgen van de herziening van de fameuze buurtwegenwet worden in kaart gebracht. We zorgen voor interpretatie van de wetgeving en lichten kansen op. We vertalen wetsartikels naar concrete procedures, acties en maatregelen. Er is ruimte en tijd om het decreet te toetsen aan specifieke vragen of dossiers binnen uw stad of gemeente. 
 
Lokale besturen en professionals kunnen kiezen uit 3 opleidingsmomenten
 
  • DINSDAG 22 OKTOBER - Gent – Het Pand (UGent)
  • DONDERDAG 7 NOVEMBER – Hasselt – Cultuurcentrum Hasselt
  • DINSDAG 19 NOVEMBER –Antwerpen – Extra city (Berchem)
 
Prijs
 
De opleiding duurt een volledige dag en kost 300 euro per persoon (excl. 21 %  BTW). Gemeenten aangesloten bij VVSG betalen 250 €, excl. 21% BTW. Leden of partnergemeenten van Trage Wegen vzw kunnen inschrijven aan verminderd tarief (150 €, excl. 21% BTW). 
Per opleidingsdag zijn de plaatsen beperkt tot 60 personen, snel inschrijven is de boodschap!
De opleiding wordt verzorgd door medewerkers van Trage Wegen en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. Ze komt tot stand in nauwe samenwerking met de auteurs van het Gemeentewegendecreet.