U bent hier

Diest-centrum wordt één grote fietszone

Bron: 
Stad Diest
Na een positieve evaluatie van de fietsstraten in de Demerstraat en de Visserstraat heeft het stadsbestuur beslist om het volledige stadscentrum om te vormen tot een fietszone. De auto is nog steeds welkom maar als gast. Deze realisatie maakt deel uit van het meerjarenplan (2020-2025) om van Diest een vlot en duurzaam mobiliteitsknooppunt voor alle weggebruikers te maken.
 
Op zondag 20 september opende onze fietszone niet toevallig op autoloze zondag. Het was een dag gevuld met allerlei fietsgerelateerde activiteiten. 
 
De fietszone bestaat uit een aaneenschakeling van maar liefst 89 fietsstraten waarin zich een groot aantal fietsbestemmingen bevinden zoals scholen, winkelstraten, horeca, wekelijkse markt, …
 
Actiepunt van het Fietscharter
 
Het realiseren van deze fietszone is één van de actiepunten van het charter 'Sterk fietsbeleid'. Het fietscharter benadrukt het grote potentieel en de vele voordelen van fietsen, zowel voor functionele als voor recreatieve doeleinden. Met de ondertekening ervan erkent stad Diest deze uitgangspunten en engageert ze zich tot een sterk fietsbeleid. Diest engageert zich voor maar liefst 14 concrete acties die worden ontwikkeld en gerealiseerd vóór 31 december 2024. Dit is veel meer dan de minimaal verplichte 3 acties. Lees het volledige overzicht op onze website: www.diest.be/fietscharter.
 
Lees alles over de fietszone op https://www.diest.be/fietszone
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: