U bent hier

December geefmaand - Plaats een geefkast in jouw organisatie

Bron: 
Netwerk Bewust Verbruiken

CC BY-NC Netwerk Bewust Verbruiken

December staat in het teken van cadeautjes: Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar zijn dé momenten om op zoek te gaan naar leuke pakjes. Winkelstraten en webshops worden overrompeld. Dat terwijl er zoveel spullen ongebruikt in onze kasten liggen. Netwerk Bewust Verbruiken roept op om die ongebruikte spullen weg te geven tijdens December Geefmaand. Door ze bijvoorbeeld in een geefkast te plaatsen, kan je eenvoudig spullen weggeven of krijgen.

Doe mee!

MAAK VAN DECEMBER EEN #GEEFMAAND

Iedereen heeft heel wat ongebruikte spullen in z'n kast liggen. Netwerk Bewust Verbruiken roept op om die spullen tijdens de feestdagen weg te geven aan iemand die ze kan gebruiken. Eenvoudig, leuk, duurzaam én sociaal. Tijdens de maand december kopen we vaak veel nieuwe cadeautjes, maar waarom eens geen ongebruikte spullen uit jouw kast weggeven als cadeau? Wie weet is iemand heel blij met dat houten schommelpaardje dat je niet meer gebruikt, een interessant boek, de favoriete cd van je ex-lief, de handtas die je kreeg maar stiekem niet zo mooi vindt,... Je kan deze spullen gewoon weggeven aan een vriend, familielid, kennis, de kringloopwinkel,... Maar je kan ook een geefkast plaatsen in jouw bedrijf, organisatie, buurt,... Wat is dat zo'n geefkast? Dat lees je hieronder!

GEEF JE SPULLEN WEG VIA EEN #GEEFKAST

Heb je ook ongebruikte spullen in je kast liggen? Maak tijdens de feestdagen iemand gelukkig met wat je niet meer nodig hebt

De geefkast is een leuke manier om spullen weg te geven tijdens de feestdagen. Een geefkast is een kast, rek of tafel die je op een zichtbare plaats in jouw bedrijf, organisatie, buurt,... zet. Daarin kan iedereen spullen leggen die hij/zij niet meer nodig heeft. Iedereen kan vrij iets in de kast zetten of iets meenemen. En wat plaats je dan in zo'n kast? Een uitgelezen boek, een te klein kinderjasje, een dvd,... Kort samengevat: spullen die je zelf nooit gebruikt. Lees hier meer over de geefkast. Deze kast kan ook na de feestdagen blijven staan.

  1. Installeer een kast
  2. Plaats spullen in de kast die je zelf niet meer gebruikt
  3. Iedereen kan gratis iets uit de kast nemen
  4. Hang de poster uit het gratis opstartpakket op om je kast bekend te maken bij collega's, vrienden,...

 

ONTVANG GRATIS OPSTARTPAKKET OM VAN START TE GAAN

Netwerk Bewust Verbruiken voorziet een opstarthandleiding om zelf een geefkast te installeren. Door jouw gegevens in te vullen via deze link, ontvang je onderstaande documenten. Jouw gegevens worden enkel gebruikt om te kijken op hoeveel plaatsen in Vlaanderen een geefkast staat. Wij hebben in de aanbieding:

  • Een handleiding om zelf een kast op te zetten: hoe ga ik van start, waar moet ik op letten,...
  • Een reglement om aan de kast te hangen: met deze tips voorkom je dat de kast een rommeltje wordt

WIN WIN WIN

Bezorg ons een foto van je geefkast voor 31 december 2017 en win! Maak kans op een yogasessie in jouw organistie door Zen By Wen (ongeveer één tot anderhalf uur, matjes zelf te voorzien). Mail jouw foto naar info@bewustverbruiken.be.