U bent hier

De nieuwe oproep URBACT Action Planning Networks. Interessant voor steden

URBACT is een Europese programma, gericht aan steden en gemeenten, die van elkaar willen leren, en innovatieve oplossingen willen ontwikkelen voor een breed gamma aan stedelijke problematieken. 
 
Sinds 2002 werden al twee URBACT-programma's afgerond. Vandaag loopt een derde call voor "Action Planning Networks", met deadline 12 april 2019. 
Een zeer brede range van thematieken komt in aanmerking, gaande van stedelijke economie, tot milieu, governance en inclusie.
 
Hoe werkt het? Het programma loopt over 2,5 jaar. Steden en gemeenten kunnen deelnemen als Lead Partner of Project Partner in een netwerk van maximum 10 Europese steden, rond een gedeelde problematiek. Een 23-tal netwerken zullen worden geselecteerd, en ontvangen, per netwerkt, een subsidie van maximum 750.000 EUR voor personeels- en werkingskosten. Elk netwerk wordt ondersteund door URBACT-experten over de thematiek in kwestie. 
 
Consulteer zeker de Partner Search Tool, voor de netwerken in wording en relevante thematieken voor uw stad of gemeente. 
 
Enkele voorbeelden: Métropole Rouen Normandie (FR) en Città di Castello (IT) zoeken partners voor hun respectievelijke projecten rond klimaatadaptatie, de stad Noto (IT) zoekt partners voor een project rond stedelijke circulaire economie etc. Maar ook thema's zoals leegstand, huisvesting, inclusie van migranten etc. komen aan bod. 
 
Voor advies in uw zoektocht naar partners, en alle andere vragen, kan u terecht bij de URBACT-facilitatoren in België: bruno.bianchet@uliege.be (FR) en Tristan.Claus@ugent.be (NL), of op http://urbact.eu/faq
 
Voor inspiratie kan u ook eens gaan kijken naar de programma's uit de vorige call, http://urbact.eu/urbact-belgie, met onder andere het project Refill waar stad Gent aan deelnam. 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.