U bent hier

Burgers helpen Oudenaarde bij klimaatplan

Bron: 
Bond Beter Leefmilieu

Bond Beter Leefmilieu en de stad Oudenaarde organiseren Boost je Buurt: een inspiratie- en doedag om samen te werken aan het lokaal klimaatplan. Oudenaarde staat voor de stevige uitdaging om in 2020 20%  minder CO2 uit te stoten. Het halen van de doelstelling staat of valt met de inzet van het stadsbestuur, maar ook die van bedrijven, verenigingen en inwoners. Op 16 november zijn alle Oudenaardenaars welkom in CC De Woeker & de Brandwoeker om het klimaat een flinke duw in de rug te geven. 

“Op Boost je Buurt zetten we alle duurzame initiatieven uit Oudenaarde in de kijker. Inwoners ontdekken de meest duurzame verenigingen van hun streek , de acties die ze in hun eigen leven kunnen ondernemen en kunnen ze tips uitwisselen”, legt burgemeester Marnic De Meulemeester uit. 

Dirk Draulans

Op het programma staat onder meer de voordracht “In de Putten” van Dirk Draulans. Hij geeft uitleg bij de natuur die niet meer ongerept is maar enkel nog maar gedoogd. Hij doorspekt zijn verhalen met humor en anekdotes, onder meer over dieren uit ieders omgeving.  

Voor wie niet meer weet wat te geloven over het klimaat gaat Climate Response,een collectief van wetenschappelijk opgeleide jonge mensen, de strijd aan met fake news. 

Kleren Ruilen

Op Boost je Buurt kan je niet alleen luisteren maar kan je ook in actie komen. Zo kun je kleding ruilen, leer je je eigen vaatwaspoeder maken en volg je workshops over hernieuwbare energie of leven zonder auto. 

Geïnteresseerden kunnen zich gratis inschrijven op oudenaarde.boostjebuurt.be

Boost Je Buurt is een activiteit van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met de milieubeweging en de deelnemende gemeenten. Elke gemeente die een Boost Je Buurt-event wil organiseren kan daarvoor boostjebuurt@bblv.be contacteren.