U bent hier

Antwerpen krijgt snelle laadpalen en ook taxi's worden niet vergeten

Bron: 
HLN 3 oktober 2018
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.
De stad krijgt er een aantal snelle laadpalen voor elektrische voertuigen bij. Nu zijn er amper twee in de hele stad. Blue Corner, de concessiehouder voor elektrische laadpalen gaat er nog vijf plaatsen en ook de taxi's krijgen vijf snelle laadpalen bij.
 
Het is een veelgehoorde kritiek van chauffeurs die met een elektrische wagen rijden: er zijn te weinig punten om op te laden en het laden zelf gaat relatief traag. Daar wil de stad nu iets aan doen.
 
"Poppy is hier gestart met zo'n 200 elektrische deelwagens, dan moeten wij als stad ook volgen om die wagens hier te kunnen houden", vertelt schepen van Mobiliteit Koen Kennis. Blue Corner heeft nu al een 115 laadpalen. Ze willen tegen 2020 naar 300 laadpalen gaan. "En die doelstelling zullen we zeker halen en zelfs overtreffen.
 
Waar vroeger de mensen nog twijfelden over elektrisch rijden, is er al een enorme vooruitgang geboekt. Opladen kan nu al in 15 tot 20 minuutjes, en dan zit je op 80 procent. Ook de rijkwijdte is al fors gestegen. We plaatsen nu 7 publiek toegankelijke laadpalen; P+R Olympiade, Mechelsesteenweg aan AWW, Blancefloerlaan, Luchtbal, Gravinsstraat, Plantin en Moretuslei aan het zwembad en aan Wezenberg. Dan komen er nog eens 5 exclusief voor taxi's want ook zij willen vergroenen", vertelt Luc Lebon van Bluecorner? (NBA)